Zwammerdams De Koff-orgel naar O.L.V. van Fatimakerk Genk (B)

orgel Genk OLV van Fatimakerk

Op zondag 9 april wordt in de O.L.Vrouw van Fatimakerk in Genk (B) het De Koff-orgel uit de voormalige Gereformeerde Kerk uit Zwammerdam in gebruik genomen. De overplaatsing werd uitgevoerd door Verschueren Orgelbouw te Ittervoort.

Text Example

advertentieHet De Koff-orgel werd in 1970 gebouwd voor de kerk aan de Molenstraat in Zwammerdam. Sinds 2016 is het kerkgebouw niet meer als zodanig in functie. Het orgel werd daarom te koop aangeboden en vond in de Genkse parochie, gelegen in het stadsdeel Bret-Gelieren, een nieuwe eigenaar. In februari 2017 werd het orgel door de Verschueren Orgelbouw overgeplaatst.

orgel gereformeerde kerk zwammerdam
Het De Koff-orgel in de Gereformeerde Kerk in Zwammerdam | © 2017 www.orgelfoto.nl

Het orgel werd bij deze gelegenheid schoongemaakt en nagezien. De intonatie werd aangepast op de akoestische omstandigheden van de in 1968 gebouwde O.L.Vrouw van Fatimakerk. De Cimbel I van het Manuaal II werd vervangen door een Nasard 2 2/3.

Op zondag 9 april vindt om 15.00 een inspelingsconcert plaats. Daarin wordt naast orgelwerken van Johann Sebastian Bach ook het Stabat Mater van Pergolesi uitgevoerd. Het orgel zal bij deze gelegenheid bespeeld worden door Jeroen Follon, vocaal ensemble ‘Ga voor kunst’ staat onder leiding van Sonja Feenstra. Het adres van de kerk is Richter 1, B-3600 Bret-Gelieren, Genk.

 

De Koff-orgel Genk OLV van Fatima
Nieuwe situatie in de O.L.Vrouw van Fatimakerk in Genk

 


Dispositie

Manuaal I C-f3
Prestant 8 – C t/m Fis gecomb., vanaf G in het front
Roerfluit 8
Octaaf 4
Mixtuur III

Manuaal II C-f3
Gedekt 8
Roerfluit 4
Octaaf 2
Nasard 2 2/3 –  2017, vanaf c0

Pedaal C-f1
Subbas 16

Koppelingen
Manuaalkoppel
Pedaal – Manuaal I
Pedaal – Manuaal II

 

© 2017 fotografie (situatie Genk) Laurens Gardeniers