Zwitsers orgel voor nieuw onderkomen Royal College of Organists

De Zwitserse orgelbouwer Goll uit Luzern heeft de opdracht gekegen een nieuw symfonisch orgel te leveren voor de nog te bouwen concertzaal van het nieuwe hoofdkwartier van het Britse Royal College of Organists (RCO) in Birmingham (GB).

De in Engeland omstreden keuze voor de ‘overzeese’ Goll werd gemaakt uit twintig inschrijvingen van over de gehele wereld. Met het orgelproject is ruim 1,1 miljoen euro gemoeid. Concertzaal (270 zitplaatsen) en orgel worden akoestisch en architectonisch volledig op elkaar afgestemd, ook in het exterieur van de zaal: het orgel zal door een glaswand van buitenaf te zien zijn.

In september 2006 moet het RCO zijn nieuwe onderkomen betrekken in het monumentale voormalige treinstation Curzon Street in Birmingham. Het gebouw biedt dan ook ruimte aan de British Organ Library en het British Organ Archive van het British Institute of Organ Studies.

Royal College of Organists

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.