19-21|10 Orgelfestival Der Aa-kerk Groningen

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober 2012 organiseert de Stichting Orgelconcerten Der Aa-kerk in samenwerking met Groningen Orgelstad een festival rondom het recent gerestaureerde Schnitger-orgel van de Der Aa-kerk in Groningen.

Het festival gaat op vrijdagavond 19 oktober om 19.30 uur van start met een orgelnacht. Daarin brengen zes noordelijke organisten hoogtepunten uit vijf eeuwen orgelcultuur.

Zaterdagmiddag 20 oktober geeft Jos van der Kooij om 13.30 uur een laagdrempelig ‘stadjersconcert’. ’s Avonds verzorgen Berry van Berkum en een gelegenheidskoor onder leiding van Tymen Jan Bronda een orgel-plus-concert. Aanvang 20.00 uur.

Op zondagochtend 21 oktober is er om 10.30 uur een cantatedienst. Het CantateConsort, een barokensemble en solisten onder leiding van Jelte Hulzebos voeren twee cantates van Bach (BWV 3 en BWV 51) uit. Stef Tuinstra bespeelt het orgel.

Het festival wordt op zondagmiddag om 16.00 uur afgesloten met een concert door Andreas Fischer, organist van de Katharinenkirche in Hamburg.

Toegangsprijzen

Orgelnacht en orgel-plus-concert: €15 (CJP/studenten/kinderen t/m 12 jaar: € 12)

Stadjersconcert: €2 (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Slotconcert: €10 (CJP/studenten/kinderen t/m 12 jaar: € 8)

Cantatedienst: vrije toegang

Een meer gedetailleerd festivalprogramma is HIER te vinden.

© 2102 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie Gerco Schaap, Baarn

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.