Adriaan Hoek wint Schnitgerconcours Alkmaar

Adriaan Hoek is de winnaar van het 11e Internationaal Schnitger Orgelconcours in Alkmaar. Hij kreeg na afloop van de finale op vrijdag 3 juli in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar zowel de eerste prijs (met aantekening ‘cum laude’ ) als de publieksprijs.

De tweede prijs ging naar de Japanse Megumi Hamaya; Manuel Schuen uit Oostenrijk werd de derde prijs toegekend. De jury bestond uit Albrecht Koch (D), Kimberly Marshall (USA), Karin Nelson (S), Reitze Smits (NL) en Krzysztof Urbaniak (PL).

Het Schnitger Orgelconcours maakt deel uit van het Orgelfestival Holland dat van 26 juni tot en met 4 juli 2015 duurt. Er deden dit jaar twaalf deelnemers mee uit Nederland (6), Zuid-Korea (1), Italië (1), Japan (2), België (1) en Oostenrijk (1).

Meer informatie

www.orgelfestivalholland.nl
www.adriaanhoek.nl 

 

Foto van links naar rechts: Manuel Schuen (1983, Italië), Megumi Hamaya (1985, Japan) en Adriaan Hoek (1990, Nederland)
© 2015 fotografie Jan Zwart, Alkmaar

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.