Eerste Internationale Orgelconcours Breda

Van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober 2012 vindt het eerste Internationale Orgelconcours Breda voor jonge professionele organisten plaats.

Elf deelnemers uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Korea en Nederland zijn uit de aanmeldingen geselecteerd om voor een internationale jury te strijden voor een plaats in de finale die op 6 oktober 2012 op het Flentrop-orgel in de Grote Kerk van Breda wordt gehouden.

Het concours heeft drie rondes van oplopende moeilijkheidsgraad. Tevens is er een groot openingsconcert en zijn er twee juryconcerten.

De Stichting Internationaal Orgelconcours Breda wil met dit driejaarlijks terugkerende concours een nieuw aspect toevoegen aan het muzikale aanbod rond het Flentrop-orgel in de Grote Kerk en de muziekcultuur in Brabant. Het concours wil zich in toenemende mate richten op nieuwe muziek door compositieopdrachten te verstrekken aan Nederlandse en internationaal bekende componisten. Voor de eerste editie schreven Ad Wammes en Naji Hakim beiden een compositie die door de deelnemers van het concours als verplicht werk moet worden uitgevoerd.

De internationale jury wordt voorgezeten door Jan Jansen, voormalig organist van de Domkerk te Utrecht. Verder bestaat de jury uit Iveta Apkalna (Riga/Berlijn), Naji Hakim (Parijs), Peter van de Velde (Antwerpen) en de Nederlanders Dirk Out, Ad Wammes en Arno van Wijk.

Programma Internationaal Orgelconcours Breda

Vrijdag 28 september, 17.00 – 21.00 uur: Eerste ronde

Zaterdag 29 september, 17.00 – 21.00 uur: Eerste ronde (vervolg)

Zondag 30 september, 16.00 – 18.00 uur: Openingsconcert

Dinsdag 2 oktober, 17.00 – 22.00 uur: Tweede ronde

Woensdag 3 oktober, 20.00 – 21.30 uur: Juryconcert

Vrijdag 5 oktober, 20.00 – 21.30 uur: Juryconcert

Zaterdag 6 oktober, 15.00 – 18.00 uur: Finale

De toegang tot de voorrondes en de finale van het orgelconcours is gratis. Kaarten voor het openingsconcert en beide juryconcerten kunnen worden besteld via www.orgelconcoursbreda.nl

Meer informatie over het concours is te vinden op

www.orgelconcoursbreda.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.orgelconcoursbreda.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.