GESIGNALEERD Andriessen door Willeke Smits

 

Hendrik Andriessen

Organ Works

Willeke Smits, Sint-Willibrordkerk, Utrecht.

 

Sonata da Chiesa; Intermezzi I, II, III, IV, IX, X, XI, IXX, XXI; Premier Choral; Thema met variaties; Toccata; Aria.Niet de St. Josephkerk in Haarlem of de St. Catherinakathedraal in Utrecht, twee kerken waaraan Andriessen als organist was verbonden, maar de St. Willibrordkerk in Utrecht koos Willeke Smits als opnamelocatie voor een selectie orgelwerken van Hendrik Andriessen. Qua grootte en mogelijkheden is het Maarschalkerweerd/Verschueren-orgel (31/II/P) een vergelijkbaar instrument. Bovendien is de fraaie, neogotische Tepe-kerk een goedklinkende ruimte. Het programma bevat Andriessens bekendste werken, gelardeerd met een selectie uit zijn Intermezzi. Als ‘bonus’, of zo u wilt ‘digestief’ sluit de cd af met de Aria, in de oorlogsjaren door Andriessen geschreven in ruil voor een fles oranjebitter…

 

Label: Tuliprecords.nl

Nummer: TRCS600606

Speelduur: 60 minuten

Booklet: 16 pagina’s (NE)

Prijs: € 18,50

 

© 2011 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.