Jean-Pierre Leguay onderscheiden

Jean-Pierre Leguay, titulair organist van de Notre Dame te Parijs, is onlangs benoemd tot Chévalier de la Légion d’Honneur, oftewel Ridder in het Legioen van Eer. Dat meldt de Association Orgue en France op haar website.

De Ordre national de la Légion d’honneur (nationale orde van het Legioen van Eer) is de hoogste en belangrijkste Franse nationale onderscheiding. Ze is verdeeld in vijf graden: Chévalier, Commandeur, Officier, Grand Officier en Grand Croix. De onderscheiding wordt verleend wegens ‘eminente verdiensten’ voor Frankrijk. Om in aanmerking te komen voor een hogere graad dient telkens sprake te zijn van ‘nieuwe eminente verdiensten’.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.