Laagdrempelig orgelconcours voor jongeren in Assen

De Orgelkring Assen organiseert op zaterdag 30 maart 2019 een orgelconcours voor jongeren van 8 tot en met 18 jaar. Het concours is laagdrempelig gehouden om zoveel mogelijk jonge toetsenisten kennis te laten maken met het orgel.

Het concours wordt gehouden op het Steendam-orgel in De Bron te Assen. Iedere jongere die orgel, piano of keyboard speelt mag meedoen. De deelnemers mogen één of twee genoteerde stukken spelen naar eigen keuze, met een totale speeltijd van maximaal acht minuten. Dit mogen zowel orgel- als pianowerken zijn.

Ook kunnen jongeren meedoen in de categorie ‘duospel’. Daarvoor gelden dezelfde regels: maximaal twee stukken van in totaal hooguit acht minuten. Jongeren kunnen zich opgeven via de site van de Orgelkring Assen, waarop ook meer informatie is te vinden. De deelnemers worden in één van de twee leeftijdsgroepen ingedeeld: van 8 tot en met 12 jaar of van 13 tot en met 18 jaar.

Inschrijven kan tot maandag 4 maart a.s.

Juryleden zijn de organisten Euwe en Sybolt de Jong, die naast hun solopraktijk ook bekend zijn om hun samenspel op orgel. Zij zullen de middag besluiten met een kort vierhandig programma.

Het concours is gratis toegankelijk voor publiek en begint om 13.30 uur.

 

© 2018 beeld Orgelkring Assen

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.