Messiaen: La Nativité du Seigneur – Colin Walsh

messiaen la nativite colin walsh

Op Priory Records verscheen recent een live-opname die Colin Walsh in de kathedraal van Lincoln maakte van de orgelcyclus ‘La Natvité du Seigneur’ van Olivier Messiaen.

Het werk uit 1935, negen orgelmeditaties over de geboorte van Christus, werd op 21 december 2014 door Walsh uitgevoerd tijdens een concert op het Willis-orgel in deze Noord-Engelse kathedraal. Het vierklaviers, 64 stemmen tellende Willis-orgel biedt een weelde aan klankkleuren die het werk alle ruimte geeft.

Anders dan andere Priory-opnamen is deze registratie een ‘Lincoln Cathedral Recording’, gemaakt door Jim Newton. Als extra is Le Banquet céleste aan de cd toegevoegd.

 


Messiaen – La Nativité du Seigneur / Le Banquet Céleste

Colin Walsh plays the Organ of Lincoln Cathedral – A Live Performance

Label: Priory Records
Nummer: PRCD 1194
Speelduur: 65′
Booklet: 16 pagina’s (EN)
Prijs: £ 11,99 (ca. €13,50)
Bestellen: www.prioryrecords.co.uk

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.