Muziek & Liturgie | juni 2011

Het juni-nummer van Muziek & Liturgie is al weer even uit. In dit nummer krijgt Jan Jansen, de Domorganist die in mei afscheid van kerkelijk Utrecht heeft genomen, veel aandacht.

Hij schreef de muziekbijlage over Psalm 136 en wordt uitgebreid geïnterviewd. Daarnaast komen verschillende Pinksterthema’s aan bod, zoals in het artikel ‘De Triniteit, dogma en doxologie’ van Wim Kloppenburg. Hij geeft hierin suggesties voor een zangdienst rondom Pinksteren. Peppings ‘Veni Creator Spiritus’ en ‘Komm, Gott Schöpfer, Heiliger Geist’ worden uitgebreid behandeld. Sebastiaan ’t Hart maakte enkele kerkmuzikale notities bij het artikel dat Oane Reitsma in het aprilnummer schreef over Charles Taylors ‘A Secular Age’. Willem Jan Cevaal bespreekt een Pinksterliturgie van ‘de componist van Dikkertje Dap’: Paul Christiaan van Westering. Tenslotte schreef Jan Marten de Vries een prikkelend artikel over het begeleiden van lichte muziek in de kerk, alvast vooruitlopend op de studiedag rondom het Nieuwe Liedboek, die de KVOK op 8 oktober organiseert.

© 2011 www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.