OPVALLEND Saxofoonfestival in het Orgelpark

Het Amsterdamse Orgelpark organiseert in het tweede weekend van februari een saxofoonfestival. Tijdens het festival dat bestaat uit drie concerten op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari, gaan drie speciaal voor de combinatie orgel/saxofoon geschreven composities in première.

Het openingsconcert op vrijdagavond wordt verzorgd door Arno Bornkamp (saxofoon) en Leo van Doeselaar (orgel). Zij spelen composities van o.a. Johann Sebastian Bach en Max Reger.

Op zaterdagavond spelen musici van het Conservatorium van Amsterdam onder meer muziek van Philippe Bracquart, voor twaalf saxofoons en enkele orgels, Performance van Piet Kee en Le Chant des Ténèbres van Thierry Escaich

Organist Pieter van Dijk en het Amstel Quartet voeren tijdens het slotconcert op zondagmiddag Baltische muziek van Erkki-Sven Tüür en nieuw werk van Ian Wilson uit.

De concerten van vrijdag en zaterdag beginnen (beide om 20.15 uur het concert van zondag begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 15,00 / € 9,00 per concert. Meer informatie en reserveren: www.orgelpark.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.arnobornkamp.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.