Schnitgerfestival 2016 van 13 tot en met 16 oktober

Schnitgerfestival 2016

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 oktober vindt in Groningen voor de vierde keer het Schnitgerfestival plaats. Vier dagen lang staan de drie beroemde Schnitger-orgels van de stad in de spotlights.

In 2016 staan drie organist-componisten centraal. Matthias Weckmann (geboren 1616), Johann Jacob Froberger (gedoopt 1616) en Max Reger (overleden 1916).  De organisatie heeft een breed en gevarieerd programma samengesteld met optredens van diverse nationale en internationale toon- en woordkunstenaars. Om er enkele te noemen: organist Wolfgang Zerer, klavecinist Bob van Asperen, jazzmusicus Bert van den Brink, vocaal ensemble Stile Antico en de Groningse dichter Jan Glas.

Naast concerten zijn er ook andere activiteiten, zoals een masterclass door Eduardo Belotti en Wolfgang Zerer, een ontdekkingstocht voor kinderen en een stadswandeling.

f-1

 

Meer informatie

www.schnitgerfestival.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.