Sweelinck centraal tijdens nationaal orgelconcours in Orgelmuseum Elburg

Op zaterdag 2 oktober 2021 wordt in het Nationaal Orgelmuseum te Elburg een orgelconcours gehouden. Daarin staat het werk van Jan Pieterszoon Sweelinck centraal.

De deelnemers mogen voor hun uitvoering zelf bepalen welke van de museumorgels zij gaan bespelen. Ook het klavecimbel van het museum mag worden ingezet. Naast de verplichting één van Sweelincks variatiewerken te spelen, mogen de kandidaten een vrij werk van hooguit tien minuten kiezen.

De jury van het concours wordt gevormd door Jos van der Kooy, Henk Verhoef en Gert Oldenbeuving.

Er kunnen maximaal twaalf kandidaten deelnemen. Aanmelden kan tot 1 september 2021. Deelname kost € 25 per persoon. Aanmelding en inlichtingen via Maarten Seijbel (0525) 68 14 86 / m.seijbel.1@kpnmail.nl.  De deelnemers krijgen voldoende gelegenheid om kennis te maken met de instrumenten in het museum.

Het concours zelf wordt gehouden vanaf 13.00 uur en is voor het publiek toegankelijk. Voorafgaand zal jurylid Jos van der Kooy om 10.30 uur een lezing verzorgen, getiteld ‘De functie van de stadsorganist ten tijde van Jan Pieterszoon Sweelinck en nu’.