The Grand Organ of Gloucester Cathedral – Jonathan Hope

the grand organ of gloucester cathedral prdvd14

Deel 14 van de Priory-serie ‘The Grand Organ of …’ komt vanuit Gloucester Cathedral. Presentator Jonathan Hope is er sinds drie jaar Assistant Director of Music.

Net als in eerdere delen is het muzikale programma gelinkt aan locale en regionale historische gebeurtenissen en plaatsen. Het meest in het oog springend is Hopes eigen transcriptie van De Tovenaarsleerling van Paul Dukas. Een waar spektakelstuk – en een vette knipoog naar de diverse Harry Potter-scènes die in Gloucester Cathedral zijn opgenomen.

Ook hier ruim een uur aan bonusmateriaal: een toelichting op het programma, uitgebreide uitleg over het orgel, nogmaals de Final van Cochereau maar nu vanuit vier verschillende camerastandpunten tegelijk te bekijken en last but not least een bonustrack in de vorm van het virtuoze Pageant van de Amerikaanse componist Leo Sowerby. Op de bijgeleverde audio-cd staat dit werk overigens niet.

 


The Grand Organ of Gloucester Cathedral – Jonathan Hope

Two Trumpet Tunes and Airs (Purcell/Hope); Toccata & Fugue in D minor, BWV 565 (Bach); Rhosymedre (Vaughan Williams); The Sorcerer’s Apprentice (Dukas/Hope); Organ Concerto No. 13 in F, mvts. 1 & 2 (Handel); Final from Symphonie de Boston (Cochereau); St. Francis of Paola walking on the waves (Liszt/Rogg); Psalm Prelude Set 2 No. 1 (Howells); Pomp and Circumstance March No. 1 in D (Elgar/Lemare); Pageant (Sowerby).

Label: Priory Records
Nummer: PRDVD 14 (blu-ray, dvd en cd)
Speelduur: 74’37 (programma) en 66’ (bonusmateriaal)
Booklet: 12 p. (EN)
Prijs: £ 27,99 (ca. € 32)

 

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.