Utrecht krijgt Andriessenplantsoen

Componist en musicus Hendrik Andriessen krijgt in Utrecht een plantsoen naar zich vernoemd. Het gaat om een deel van de groenstrook langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat meldt het Stadsblad Utrecht.

 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Andriessen de naamgever zou worden van de nog te bouwen fietsbrug over genoemd kanaal. Er lag zelfs een daartoe strekkend raadsbesluit uit de jaren negentig van de vorige eeuw. Daar is de gemeenteraad echter op teruggekomen; de brug gaat nu heten naar de Utrechtse atlete Dafne Schippers.

 

Ter compensatie krijgt Hendrik Andriessen het betreffende plantsoen naar zich vernoemd. Andriessen woonde en werkte jarenlang in de Domstad, onder meer als directeur van het conservatorium en als organist van de Catharinakathedraal.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.