Vincent de Vries – Live in Concert – Bovenkerk Kampen

cd vincent de vries live bovenkerk kampen

Op 29 september 2016 gaf Vincent de Vries een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Van dit concert maakte Excellent Recordings een opname die nu op cd is uitgebracht.

De Vries speelt op het Hinsz-orgel muziek uit de barok, romantiek en de twintigste eeuw. Het programma zou in de ‘good old days’ van Feike Asma niet hebben misstaan. Neem bijvoorbeeld de Sonate van Alphonse Mailly die door Asma in Nederland enige bekendheid kreeg. Ook bij Vincent de Vries: in zijn uitvoering valt toch wel enige invloed van Asma’s interpretatie te bespeuren.

Het concert werd omlijst met koraalbewerkingen: Jan Zwart’s Fantasie en Fuga over Psalm 72 en Orgellied ‘Ga niet alleen door ’t leven’ en tot besluit de Fantasie over De Avondzang van Feike Asma.

 


Vincent de Vries – Live in Concert – Bovenkerk Kampen

Fantasie en Fuga over Psalm 72 vers 11 (Jan Zwart); Orgellied ‘Ga niet alleen door ’t leven’ (Jan Zwart); Passacaglia und Fuge in c-Moll BWV 582 (Johann Sebastian Bach); Uit Pièces de Clavecin, opus 1: Adagio &  Allegro (Joseph-Hector Fiocco ); Valerius-Suite (Willem Vogel); Moto Ostinato uit ‘Sonntagsmusik’ (Peter Eben); Sonata in d mineur opus 1 (Alphonse Mailly); Fantasie over De Avondzang (Feike Asma) 

Label: Excellent Recordings
Nummer:  ER125116
Speelduur: 78’39
Booklet: 12 pagina’s (NE)
Prijs: € 14,95
Bestellen: www.excellent-recordings.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.