Workshop Hollandse Koraalkunst in Lutherse Kerk Den Haag

hollandse koraalkunst

Op vrijdag 26 juni geven Peter Eilander en Herman van Vliet een workshop ‘Hollandse Koraalkunst’ in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag. De workshop wordt georganiseerd door Stichting Vox Humana.

 

Uit de ervaringen die de stichting opdeed bij de organisatie van het Feike Asma Concours kwam naar voren dat er bij de jonge deelnemers ‘behoefte is aan begeleiding bij het uitvoeren van Hollandse koraalbewerkingen van onder meer Asma en Zwart’.

 

Aan het Bätz-orgel van de Evangelisch-Lutherse Kerk gaan Eilander en Van Vliet daar voor stichting Vox Humana voor het eerst invulling aan. De workshop begint om 15.00 uur en staat open voor alle leeftijden. ’s Avonds geven de twee workshopleiders een concert, aanvang 20.00 uur.

 

Wie aan de workshop wil deelnemen betaalt € 29,95. Wie ook aan een workshop van het Feike Asma Concours deelneemt, betaalt een combinatietarief van € 49,95. Toehoorders zijn ook welkom, zij betalen € 15, of € 25 als ze ook het avondconcert bezoeken. Donateurs van Stichting Vox Humana mogen die avond gratis naar binnen. Zowel de workshop als het avondconcert worden uitgezonden door de Reformatorische Omroep.

 

Meer informatie

Workshop Hollandse Koraalkunst
Avondconcert door Peter Eilander en Herman van Vliet

 

© 2015 beeld: www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.