03|10 Muzikale wijnproeverij ‘Drank verklankt’

Text Example

advertentieOnder de titel ‘Drank verklankt in ’t spoor van Schweitzer’ wordt op donderdag 3 oktober een muzikale wijnproeverij georganiseerd in de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede.

De wijnproeverij vindt plaats onder leiding van Peter van Houtert, directeur van Verbunt wijnkopers te Tilburg, met medewerking van kaasspecialist Kaasie Kaasie uit IJsselstein. Tijdens het proeven worden de diverse, zorgvuldig geselecteerde wijnen vergezeld van bijpassend orgelspel door Pim Schipper (organist van de Grote Kerk) en Gerrit Christiaan de Gier (organist van de Jacobikerk te Utrecht). De wijn wordt begeleid door muziek van onder anderen Bach, Cabanilles, Reincken en Boëllmann. De wijn/orgelmuziek-combinatie volgt telkens de landstreek van de componist.

De wijnproeverij wordt georganiseerd ter gelegenheid van de afsluiting van de restauratie van het grote tiengebodenbord uit 1593. De avond zal dan ook beginnen met een verhandeling over de geschiedenis van het tiengebodenbord door kerkarchivaris Ton Gelok.

In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan met een e-mail naar concerten@grotekerk-wijkbijduurstede.nl .

Aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur en de koffie staat dan klaar. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage voor onderhoud van kerk en orgel is welkom.

advertorial

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie archief www.orgelnieuws.nl