03|11 40-jarig jubileum orgel Singelkerk Ridderkerk

Text Example

advertentieIn november 2012 is het veertig jaar geleden dat het Van den Heuvel-orgel in de hervormde Singelkerk in Ridderkerk in gebruik werd genomen. Met een speciaal jubileumconcert en een workshop door Gerben Mourik staat de plaatselijke orgelcommissie op zaterdag 3 november stil bij dit jubileum.

De toen 22-jarige Jan L. van den Heuvel baarde destijds opzien met de bouw van het drieklaviers orgel met 32 registers. Op het orgel werden vele tientallen orgelconcerten gegeven die in de beginjaren tot wel 1.100 toehoorders trokken. Organisten als Daniel Roth, Michelle Leclerc en Klaas Jan Mulder reisden naar Ridderkerk af om het orgel op plaat vast te leggen. Nog steeds organiseert de Concertcommissie Singelkerk jaarlijks concerten op het orgel.

Op zaterdag 3 november wordt het veertigjarig jubileum gevierd, ’s middags met een workshop ‘Improvisatie in de eredienst’ door Gerben Mourik, ’s avonds met een concert, eveneens door Mourik.

De workshop wordt gehouden van 14.00 tot 16.30 uur (met pauze). De kosten bedragen € 20,00 voor actieve deelnemers, luisteraars mogen voor € 5,00 naar binnen. Aanmelden kan via info@singelkerkconcerten.nl

Het jubileumconcert vindt die avond plaats om 20.00 uur. De toegang is gratis, na afloop is er een hapje en een drankje.

Meer info

www.singelkerkconcerten.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie Bastiaan van der Wal