03|11 Frans Orgelfestival in Rotterdam-Schiebroek

Text Example

advertentieOp zaterdag 3 november wordt in de Goede Herderkerk in Schiebroek evenals vorig jaar een Frans Orgelfestival georganiseerd. Dit jaar staan de componisten Fauré en Widor centraal.

Op het festivalprogramma staan onder meer de uitvoering van het Requiem van Fauré, workshops ‘Widor’ door Jan Hage, de uitreiking van eerste exemplaren van twee nieuwe composities van Henk Vermeulen en een slotconcert door Jan Hage met een uitvoering van een Widor-symfonie.

Henk Vermeulen (*1959) schreef twee ‘Hommages’, aan Messiaen en Langlais. De eerste exemplaren van deze compositie kwamen onlangs uit bij muziekuitgeverij Boeijenga en worden uitgereikt aan respectievelijk Hayo Boerema en Bert den Hertog. Laatstgenoemde zal de Hommage aan Langlais (onder voorbehoud) uitvoeren tijdens het festival.

Domorganist Jan Hage zal twee workshops over Widor-symphonieën geven aan studenten van het Rotterdams Conservatorium, waarbij ook toehoorders welkom zijn. Zelf zal Hage als afsluiting van het festival een Widor-symfonie ten gehore brengen. In het middagprogramma wordt het Requiem van Gabriel Fauré uitgevoerd door het koor Shine onder leiding van Ronald Kouwenhoven met Wouter Blacquière aan het orgel. Hans de Gelder geeft ter inleiding een lezing over deze dodenmis.

De dag gaat om 11.00 uur van start, vanaf 10.00 uur is de kerk open. Een passe-partout kost € 15 per persoon, voor groepen van af zes personen € 10 per persoon.

In de vrij toegankelijke Kastanjezaal van de Goede Herderkerk zijn diverse informatie- en verkoopstands te bezoeken en zijn consumpties verkrijgbaar.

De Goede Herderkerk is gelegen aan het Kastanjeplein 28 in Rotterdam-Schiebroek.

Het complete programma is te vinden op

www.organnicer.nl/frans-orgelfestival

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© foto www.orgelfoto.nl