06|10 Piet van Egmond Improvisatieconcours 2012

Text Example

advertentieDit jaar herdenkt de Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum het honderdste geboortejaar van de Amsterdamse organist/koordirigent Piet van Egmond (1912-1982) met onder meer een improvisatieconcours voor organisten in de Grote Kerk van Apeldoorn op zaterdag 6 oktober. Het concours vindt plaats in het kader van een ‘Piet van Egmond-dag’ in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Grote Kerk Apeldoorn.

Uit de aanmeldingen zijn inmiddels op basis van anonimiteit zes kandidaten geselecteerd die voor het concours zijn uitgenodigd. In de voorronde op 6 oktober zullen zij maximaal 6 minuten improviseren over een één uur van tevoren op te geven gezang. Een vakjury, bestaande uit Gerben Mourik, Marco den Toom en Dirk Out (voorzitter), zal de improvisaties beoordelen op originaliteit, opbouw, techniek en registratie. Zij selecteert hieruit drie finalisten die in de tweede ronde tegen elkaar uitkomen in een improvisatie van maximaal 8 minuten. Na beraad reikt de jury een eerste, tweede en derde prijs uit van respectievelijk 1.000, 750 en 500 euro. Ook het publiek kan stemmen voor de publieksprijs.

De Grote Kerk in Apeldoorn is op 6 oktober vanaf 10.30 uur open. Om 11.00 uur begint de dag met een welkomstwoord en een populaire orgelbespeling door Dirk Out. De eerste ronde van het improvisatieconcours begint om 11.30 uur. Het dagprogramma is hier te vinden. Voor soep en broodjes wordt gezorgd. De toegang is vrij.

Foto: Piet van Egmond in 1971 aan het toen nog tweeklaviers J.F. Witte-orgel in de Grote Kerk te Apeldoorn. Fotoarchief Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum

[advertorial]

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto: Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum