08|10 Orgel Gotische Zaal weer te beluisteren

Text Example

advertentieDe afgelopen drie jaar heeft het Bätz-orgel in de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag noodgedwongen moeten zwijgen. Na een renovatie van de gebouwen van dit Hoge College van Staat zal het orgel tijdens een Open Dag op zaterdag 8 oktober voor het eerst weer te beluisteren zijn.

Van 10.00 tot 16.00 zal het orgel in de Gotische Zaal op de halve uren worden bespeeld door ‘Organist van Staat‘ Jos van der Kooy. Op de hele uren is er kamermuziek te beluisteren, uitgevoerd door studenten en ensembles van het Koninklijk Conservatorium .

Het Paleis Kneuterdijk, het onderkomen van de Raad van State waarvan de Gotische Zaal deel uitmaakt, is die dag gratis toegankelijk voor publiek. Naast de concerten zijn er rondleidingen, tentoonstellingen en presentaties over de architectuur en inrichting van het gebouw.

De traditionele Lunchpauzeconcerten zullen vanaf 12 oktober weer in de Gotische Zaal worden gehouden. Daarvoor wordt nog uitgeweken naar het Cavaillé-Coll-orgel van de Waalse Kerk aan het Noordeinde.

Paleis Kneuterdijk is gelegen aan de Kneuterdijk 20 in de Haagse binnenstad.

Meer informatie

www.raadvanstate.nl

www.haagsorgelkontakt.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: www.orgelfoto.nl