12-17|05 Orgelweek in Oude Kerk Ede

orgel oude kerk ede
Van Dam/Pels-orgel Oude Kerk Ede © foto Gérard van Betlehem

 

Text Example

advertentieIn de Oude Kerk te Ede vindt van maandag 12 tot en met zaterdag 17 mei een Orgelweek plaats. In zes dagen worden zes orgelconcerten gegeven en wordt een orgel-cd gepresenteerd. De opbrengst van de Orgelweek is bestemd voor Rehoboth, het nieuwe kerkelijk centrum van de Edese hervormden.

 

De concerten worden gegeven op de avonden van maandag tot en met vrijdag en op zaterdagmiddag. Daarnaast is er na afloop van de concerten en op zaterdagochtend voor bezoekers gelegenheid om tegen een kleine vergoeding zelf het Van Dam/Pels-orgel van de Oude Kerk te bespelen.

 

Programma

Het programma van de Orgelweek ziet er als volgt uit:
ma 12 mei – Boudewijn Zwart
di 13 mei – Bert Elbertsen
wo 14 mei – Jan Willem den Hartogh
do 15 mei – Marco den Toom
vr 16 mei – Evert van de Veen
za 17 mei – Minne Veldman

De kerk is een half uur voor aanvang van de concerten geopend. De toegangsprijs voor een orgelconcert bedraagt € 5. Een kwartier vrij spel op het Van Dam/Pels-orgel kost € 10, tot 12 jaar € 5.

 

Orgel-cd

De organisten die hun medewerking verlenen aan de Orgelweek hebben onlangs in de Oude Kerk een cd opgenomen met klassieke muziek en koraalbewerkingen, gespeeld op orgel, beiaard en piano. Aan deze cd verleenden ook Leander van der Steen en Ton Burgering hun medewerking. De cd wordt tijdens de Orgelweek gepresenteerd.

 

© 2014 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl