12|10 SOGK Bijspijkerexcursie over orgels

Onder de titel ‘Everything you always wanted to know about…. orgel’ organiseert de Stichting Oude Groninger Kerk (SOGK) op zaterdag 12 oktober een dagvullende excursie naar Zuidwolde, Noordwolde en Middelbert. Het doel is de deelnemers aan het einde van de excursie de betekenis van termen als ‘dispositie’, ‘register’, ‘windvoorziening’, ‘tremulant’ en ‘spaanbalg’ te hebben bijgebracht.

De excursie per touringcar staat onder leiding van drie leden van de orgelcommissie van de SOGK. Er wordt een bezoek gebracht aan orgels in Zuidwolde, Noordwolde (foto) en Middelbert. De lunch wordt genuttigd bij Moeke Vaatstra in Zuidwolde. Ook wordt een bezoek gebracht aan Mense Ruiter Orgelmakers in Zuidwolde. De dag wordt afgesloten met een kort concert op het orgel van Middelbert. Van de behandelde basisbegrippen krijgen de deelnemers informatiemateriaal uitgereikt. De excursie staat ook open voor doorgewinterde orgelliefhebbers.

De excursie begint om 9.30 uur bij NS-station Groningen en eindigt daar ook weer om circa 17.30 uur. De kosten bedragen € 39,50 (inclusief lunch), donateurs van de SOGK betalen € 35,00.

Opgave vooraf is noodzakelijk en kan nog tot dinsdag 8 oktober via www.groningerkerken.nl of per mail naar info@groningerkerken.nl onder vermelding van ‘orgelexcursie 12 oktober 2013’. Het minimum aantal deelnemers is 15 personen.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.