14-15|09 Mini-festival rond 50-jarig Flentrop-orgel Bunnik

Text Example

advertentieIn het weekend van 14 en 15 september wordt in de St. Barbarakerk te Bunnik gevierd dat het een halve eeuw geleden is dat het drieklaviers Flentrop-orgel in gebruik werd genomen. Dat gebeurt met een minifestival bestaande uit concerten, een kindervoorstelling en een orgelestafette voor amateurorganisten.

In het kerkgebouw uit 1939/40 bouwde Flentrop een nieuw drieklaviers orgel ter vervanging van een (gebruikt) orgel van Maarschalkerweerd dat een plaats vond in de St. Laurentiuskerk in Bilthoven. Het Flentrop-orgel is tot op heden ongewijzigd gebleven, zowel de dispositie als de intonatie.

Het festival valt op zaterdag 14 september samen met Open Monumentendag en Nationale Orgeldag. De kerk is dan van 10.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. Vanaf 10.00 uur is er een orgelmarathon waarbij amateurorganisten het orgel tot 11.00 uur en van 13.30 tot 14.30 uur zullen bespelen. Vanaf 11.00 uur is er voor iedereen de gelegenheid het orgel van dichtbij te bekijken.

’s Middags om 16.00 uur is er een kinderconcert waarbij het verhaal van het olifantje Babar wordt omlijst met orgelmuziek door Hiroko Imai, organiste van de Barbarakerk.

Wouter van Belle zal het orgel in een avondconcert om 19.30 uur laten klinken in werken van Andriessen, Strategier en Bach.

Op zondag is er tijdens de Hoogmis van 10.00 uur een liturgische rol voor het orgel weggelegd. Dan staat ondermeer Schuberts Mis in G op de lessenaar, uitgevoerd door het parochiekoor ‘In Honorem Dei’ onder leiding van Piet Hein van der Ven.

’s Middags om 15.00 uur vindt het slotconcert plaats door Hiroko Imai en Wouter Koelewijn aan het orgel. Medewerking wordt verleend door harpiste Saskia Rekké. Op het programma staat werk voor orgel en harp (Grandjany en Blanco) en orgel solo (Distler, Mozart en Bach)

De toegang tot het festival is gratis. Wel wordt er na de concerten een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Meer informatie:

www.barbarabunnik.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie St. Barbaraparochie Bunnik