17|09 VOGG-workshop in Scherpenzeel

Text Example

advertentieOp zaterdagmiddag 17 september organiseert de afdeling Centrum-West van de VOGG in de Grote Kerk te Scherpenzeel een workshop Frans-romantische psalmbewerkingen onder leiding van Wouter van den Broek.

Van den Broek bracht een aantal jaren geleden een dubbel-cd uit met improvisaties over Geneefse psalmen in Frans-romantische stijl. In de VOGG-bundel van 2009 verscheen In diezelfde stijl een aantal composities van Wouter van den Broek. De composities zullen tijdens de workshop centraal staan waarbij aandacht wordt besteed aan registratie en voordracht, maar ook bruikbaarheid van deze muziek in de eredienst op een orgel dat daarvoor misschien wat minder geschikt lijkt.

De workshop wordt gegeven rond het Adema-orgel (2008, 34/II/P) in Scherpenzeel. Gastheer die middag en organist op dit orgel is Wilfred Folmer en hij zal vooraf een toelichting bij het orgel geven. Na afloop van de workshop is er ook gelegenheid om het orgel te bespelen.

Belangstellenden die een van deze bewerkingen (of aan het eind van de middag een ander orgelwerk) willen spelen, kunnen zich aanmelden via voggfk@gmail.com of (030) 243 29 30.

De middag begint om 14.00 uur, toegang is gratis, alleen voor koffie en thee wordt een bijdrage gevraagd. De kerk is gelegen aan het Kerkplein 196 in Scherpenzeel (Gld.).

Informatie over het orgel

www.ademaorgelscherpenzeel.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: www.gerardvanbetlehem.nl