19|09 Psalmendag in Elburg

Text Example

advertentieZaterdag 19 september wordt in de Grote- of St.-Nicolaaskerk van Elburg een grote Psalmendag gehouden. Het programma bestaat uit lezingen, de uitvoering van psalmvoorspelen, het zingen van bekende en onbekende psalmen en een slotconcert met als thema ‘De Psalmen Centraal’.

Dr. Jan Luth zal een lezing houden over ‘De invoering van het Psalmzingen in Nederland’. Psalmvoorspelen uit eigen bundels worden gespeeld door Dick Sanderman en Willem van Twillert. En uiteraard worden de psalmen ook gezongen: bekende en onbekende psalmen als gemeentezang met orgelbegeleiding van organist Maarten Seijbel. Dr. Henk Vreekamp uit Epe zal vervolgens een lezing houden over ‘De Psalmen nu’.

Het een slotconcert wordt verzorgd door dr. Jan Luth op het Quellhorst-orgel met medewerking van het Noord-Veluws Kamerkoor onder leiding van Maarten Seijbel.

De Psalmendag begint met ontvangst tussen 10.00-10.30 uur in de Grote Kerk van Elburg. De toegangsprijs voor de gehele dag (inclusief programmaboekje en koffie) bedraagt € 10 per persoon (kinderen gratis).

Aanmelden graag vóór 12 september bij Maarten Seijbel, e-mail m.seijbel@hetnet.nl of per post op Wildemaetstraat 43, 8081 AH Elburg.

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 www.orgelfotografie.nl