28|12 Kerstconcert Peter Eilander in Ronde Lutherse Amsterdam

Bätz-orgel Ronde Lutherse Kerk Amsterdam
Bätz-orgel Ronde Lutherse Kerk Amsterdam

Op maandag 28 december organiseert Stichting Vox Humana een kerstconcert in de Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam. Peter Eilander bespeelt dan het Bätz-orgel en voert werken uit van onder meer Bach, Franck, De Jong en Mulder. 

Text Example

advertentie 

Het slotconcert van de jubilerende stichting Vox Humana vindt plaats in de Ronde Lutherse Kerk van Amsterdam. Noodgedwongen, want de traditionele orgeltribune voor het kerstconcert in de Oude Kerk is in restauratie. Vox Humana vond in het zusje van het orgel in de Utrechtse Dom een uitstekende alternatief.

 

Veel koraalwerk staat er op het programma in Amsterdam, waarbij zowel Kerst als oudjaar belangrijke thema’s zijn. Van Nederlandse bodem is de opening en het slot in de Ronde Lutherse. De Fantasie over ‘Nu zijt wellekome’ van Willem Hendrik Zwart wordt gevolgd door twee bewerkingen van de Middelburgse organiste Margreeth de Jong. Bach doet Kerst en oudjaar weerklinken in het Magnificat (BWV 733) en ‘Das alte Jahr vergangen ist’ (BWV 614) om het eerste deel voor de pauze in feeststemming te besluiten met de ‘Dorische’ Toccata.

 

Na de pauze komt het programma in Franse kerststemming, met werk van Lefébure-Wely, Franck en Guilmant aan het woord. Met de koraalfinale over ‘Uren, dagen, maanden, jaren’ van Klaas Jan Mulder besluit Eilander dit concert.

 

Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 15,- (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis.

 

Meer informatie

www.stichtingvoxhumana.nl