21 november: muziekloze dag – 7 [SCHERP]

Volgens mij verstaan we elkaar verkeerd in deze discussie. Van ‘mateloze arrogantie’ is mijns inziens geen sprake. En al helemaal niet van ‘zwartmakerij’. Ik reageer op een stelling. Als anderen dat anders vertalen, helaas, dat zij dan zo.

Dat er ook mooie dingen gedaan worden in de pop zal best zo zijn en zal ik ook niet ontkennen. Het zijn echter wél twee verschillende belevingswerelden die je los van elkaar moet zien. Ik ben voor vernieuwing. Helemaal. Dat hoor ik te weinig vandaag de dag. Het is hoog tijd dat we eens losgescheurd worden van diepgewortelde tradities die de boodschap alleen maar in de weg staan. Of dat ook inhoud dat het drumstel de kerk in moet, trek ik sterk in twijfel. Dat is de discussie.

Text Example

advertentieMaarten Vroegindeweij