21|05 Regionale Orgeldag Zuid-Holland West

steinmeyer-orgel adventskerk alphen aan den rijn

Voor de veertiende keer organiseert de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West een Regionale Orgeldag. Op zaterdag 21 mei wordt dan per luxe touringcar een tocht gemaakt langs orgels in Hazerswoude, Boskoop (VARA-theaterorgel) en Alphen aan den Rijn.

Text Example

advertentie 

De tocht door het Groene Hart begint bij het Künckel-orgel (1811) in de Gereformeerde Kerk van Hazerswoude. Jan Verschuren zal het orgel bespelen. Daarna reist het gezelschap af naar het Floragebouw in Boskoop waar sinds 1975 het VARA-theaterorgel staat opgesteld. Henk Wagenaar van de Nederlandse Orgel Federatie zal een toelichting geven bij dit voormalige omroeporgel; Patrick Hopper zal het orgel demonstreren in een concert van ongeveer drie kwartier.

 

Na de lunchpauze gaat de tocht naar de Oudshoornse Kerk (Hess 1782) en de Adventskerk (Steinmeyer 1923) in Alphen aan den Rijn (foto). De orgels worden geïntroduceerd en bespeeld door respectievelijk Ad Hesseling en Simon Stelling. In de Adventskerk zal de Alphense stadsorganist speciaal voor de gelegenheid een transcriptie van Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saëns spelen. De tocht wordt afgesloten met een borrel.

 

De bus vertrekt om 09.30 uur vanuit Oegstgeest en om 10.00 uur vanaf station Leiden Centraal. Om 17.00 uur vertrekt de bus weer naar de opstaplocaties. Ook is het voor treinreizigers mogelijk om in Alphen aan den Rijn de thuisreis aan te vangen. De kosten van deelname bedragen € 55 (inclusief koffie, lunch en borrel) per persoon. Inschrijven kan tot en met 14 mei 2016.

 

Meer info en aanmelden

www.orgelzhwest.nl

 

© 2016 beeld www.orgbase.nl