2299e lunchconcert in Grote Kerk Vlaardingen: penning voor organisatoren Aad en Nel Zoutendijk

Donderdag 10 december vond in de Grote Kerk te Vlaardingen het 2299e lunchconcert plaats. Bij die gelegenheid kregen Aad en Nel Zoutendijk een penning uitgereikt als waardering voor het sinds 1974 organiseren van de wekelijkse concerten.

Text Example

advertentieDe penning werd hen overhandigd door Bart de Leede, wethouder Cultuur & Erfgoed van Vlaardingen. ‘Namens vrienden, bezoekers, belangstellenden, stadsgenotenen gemeente’, zo staat op de penning vermeld. 

Aad Zoutendijk, organist van de Grote Kerk, organiseert de lunchconcerten samen met zijn vrouw Nel sinds 5 september 1974. De gratis concerten vinden wekelijks plaats op donderdag van 12.45 uur tot 13.15 uur. Het Van Peteghem-orgel wordt daarbij steevast door Aad Zoutendijk zelf bespeeld. Dat deed hij afgelopen donderdag voor de 2299e keer.

Het initiatief werd genomen door Peter de Jong van het Vlaardings Taalgenootschap die de waarderingspenning onder auspiciën van de Stichting Van Peteghem-orgel Vlaardingen ook heeft vervaardigd.

2 Comments

  1. Aad, van harte gefeliciteerd met deze indrukwekkende prestatie en de verdiende erkenning die je daarvoor samen met je vrouw hebt ontvangen. Je oud-leerling.

  2. Mijn hartelijke felicitaties en complimenten voor deze prestaties, een zeer verdiende erkenning.
    Aad, jij hebt begrepen wat het is om de orgelcultuur te dienen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.