24 oktober | Orgeldagtocht Windesheim

Text Example

advertentieOp dinsdag 24 oktober zal een groep orgelliefhebbers vertrekken vanuit het Gelderse Ede naar het in 2002 geopende OrgelART Museum in Windesheim (D).

Onder leiding van Ir. Wim Eradus en een museumgids worden naast een tiental uit Europa afkomstige historische instrumenten ook diverse modernere huispijporgels besproken en gedemonstreerd.

In de loop van de middag volgen drie korte inleidingen met discussie over het huispijporgel, orgelbouw en technologie en trends in de West-Europese en Aziatische orgelmarkt.

Ook wordt een bezoek gebracht aan het Muziekhuis van orgelbouwer Gebr. Oberlinger en kan een blik worden geworpen op de in aanbouw zijnde orgels die opgesteld staan in de werkplaatsen. De dag wordt op de terugreis afgesloten met een orgelconcert door Jan van Westenbrugge op het orgel in de St. Marcellinus en Peter te Vallendar (III/P/52).

Orgelliefhebbers kunnen voor € 38.50 (inclusief avondmaaltijd) deelnemen aan deze muzikale dagtocht. Opgave kan door overmaking van genoemd bedrag vóór 28 september op Postbankrekening 1112764 ten name van B. van de Weerd te Lunteren onder vermelding van ‘Windesheim’ waarna een uitvoerig programma, kaart van startpunt in Ede en een folder van het OrgelART Museum worden toegezonden. Voor nadere informatie: b.vande.weerd@hetnet.nl

[ingezonden mededeling]

© 2006 www.orgelnieuws.nl