25 – 30 juni | Orgelstage in Gedinne (B)

Text Example

advertentieDe Vlaamse orgelstichting Calcant houdt haar jaarlijkse ‘orgelstage’ van 25 tot en met 30 juni in en rond het dorp Gedinne in de Ardennen. In de kerk van Gedinne plaatste orgelbouwer Thomas in 2002 een orgel in Silbermann-stijl. Jan Van Mol van Calcant leidt de stage.

Elke ochtend van 9 tot 12 uur zijn er individuele lessen op het orgel. Iedereen krijgt een half uur les en woont tenminste één uur bij.

’s Middags zijn er excursies naar orgels in de omgeving. Welke orgels dat zijn, is nog niet bekend. De stichting denkt aan Mouzon F (Moucherel 1725), Saint-Michel-en-Thiérarche (Boizard 1714), Charleville-Mézières (Koenig 1997) en een bezoek aan het atelier van orgelbouwer Rudy Jacques. ’s Avonds zijn er conferenties en discussies.

Op vrijdag bereidt iedereen zich voor op het deelnemersconcert. Studiemogelijkheid zijn er op het orgel van Gedinne en op instrumenten in de buurt: Membre (Westenfelder, Italiaanse stijl) Bièvre (Delmotte, symphonisch), Louette (Thomas II/P).

Calcant is een Vlaamse orgelvereniging die excursies en reizen organiseert langs orgels overal in Europa. Ook zet de vereniging zich in voor het uitvoeren van vocale religieuze muziek, zoals het Weihnachts Oratorium en de Matthaüs Passion van J.S. Bach. Op beide terreinen (vocaal en orgel) belegt de vereniging cursussen.

De kosten van de stage bedragen € 410, inclusief verblijf in half pension. Opgeven gebeurt door overschrijving van € 150 op rekening 001.4416377.43 t.n.v. Calcant cvoa. Dat bedrag wordt meteen teruggestort als het (beperkte) deelnemersaantal is bereikt. U kunt uw partner meebrengen. Bij gedeelde kamer bedraagt de prijs € 300.

Meer informatie

Over de stage:

Jan Van Mol janvanmol@pandora.be – telefoon 0032 497 43 84 24

Over verblijf en faciliteiten:

Hugo Loos hugoloos@skynet.be telefoon 0032 3 230 17 05

Over de orgels:

www.orgues-thomas.com (Gedinne)

www.miagep5.free.fr (Mouzon)

www.uquebec.ca (Saint-Michel-en-Thiérarche)

www.orguebasilique.free.fr (Charleville-Mézières)

© 2006 www.orgelnieuws.nl