26|10 Open Orgeldag in Grote Kerk Maassluis

Op zaterdag 26 oktober worden de klavieren van het Garrels-orgel in de Grote Kerk te Maassluis tijdens een jaarlijkse Open Orgeldag beschikbaar gesteld aan (amateur)organisten.

De Orgelcommissie Grote Kerk Maassluis organiseert de open speeldag jaarlijks op Open Monumentendag, maar vanwege een ander evenement op die dag is dat dit jaar verplaatst naar de laatste zaterdag van oktober.

Van 10.00 uur tot 15.30 uur is het mogelijk om achter de klavieren plaats te nemen. Wie daarvan verzekerd wil zijn kan zich het beste aanmelden bij het secretariaat van de orgelcommissie. Als er nog ruimte in het speelschema is, worden ‘toevallige passanten’ ook in de gelegenheid gesteld om te spelen.

Ook voor wie zelf niet speelt is er wat te horen en te zien: de verrichtingen van de orgelspelers zijn voor de toeschouwers zichtbaar op een groot videoscherm in de kerk.

Aanmelden voor de Open Speeldag kan nog tot en met 19 oktober 2013 bij:

Secretariaat Orgelcommissie Grote Kerk Maassluis

Piet Bouterse

Touwbaan 68

3142 BV Maassluis

telefoon (010) 592 34 17 (na 18.00 uur)

e-mail info@garrelsorgelmaassluis.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.