29|05 – 19|06 Drachtster Orgeldagen 2015

Van 29 mei tot en met 19 juni vinden opnieuw de Drachtster Orgeldagen plaats. Anders dan in voorgaande vindt het evenement dat wordt georganiseerd door Johan G. Koers en Jochem Schuurman niet alleen in Drachten maar ook in de regio plaats.

Text Example

advertentie 

Tijdens de orgeldagen worden concerten gegeven en een excursie gehouden. Orgel- en pianoleerlingen krijgen de gelegenheid zich te presenteren en leerlingen uit het basisonderwijs in en rond Drachten worden bij één van de Drachtster orgels ontvangen.

 

De Orgeldagen openen op vrijdag 29 mei met een presentatieconcert door orgel- en pianoleerlingen in de Gereformeerde Kerk (vrijg.) De Fontein aan de Kolken te Drachten, aanvang 19.00 uur.

 

Op zaterdag 13 juni wordt eerst het Freytag/Snitger-orgel in de Dorpskerk van Zuidhorn bezocht tijden middagexcursie die om 12.00 uur begint. Daarna wordt het Van Vulpen orgel van de Gereformeerde Kerk (vrijg.) De Rank gepresenteerd. Aansluitend kan om 16.00 uur worden aangehaakt bij een concert door Theo Jellema in de Jacobijnerkerk te Leeuwarden.

 

De Drachtster Orgeldagen sluiten op vrijdag 19 juni af in de Sint Agathakerk in Oudega. Vocaal Vrouwenensemble FFF uit Drachten geeft daar om 20.15 uur een concert onder leiding van Hendrikje van den Berg. Ruthger Franssen uit Noordhorn zal het Van Dam-orgel uit 1875 bespelen in werk van onder anderen Jacob Bijster en Jean Langlais. Vanaf 19.45 uur belangstellenden een rondleiding door het middeleeuwse kerkgebouw krijgen.

 

Een compleet overzicht van de activiteiten tijdens de Drachtster Orgeldagen is te vinden op www.jochemschuurman.nl

 

 

© foto: Pels-orgel De Fontein te Drachten | fotografie: Jochem Schuurman