30|05 Regionale orgeldag Zuid-Holland West

adema-orgel st. joseph haarlem

Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West organiseert op zaterdag 30 mei voor de dertiende maal een regionale orgeldag. Per luxe touringcar wordt dan een tocht gemaakt langs orgels in Zandvoort, Heemstede en Haarlem.

Text Example

advertentie 

Het eerste orgel wordt aangedaan in de Protestantse Kerk te Zandvoort (Knipscheer, 1849, 18/IIP), waarna de reis vervolgt naar de R.K. Sint-Bavokerk te Heemstede waar een orgel van M.H. van den Brink uit 1833 staat (16/II).

 

Na de lunch wordt een bezoek gebracht aan Haarlem, te beginnen bij het Friedrichs-orgel (1808, 19/IIP) in de Waalse Kerk. Als laatste zal de Sint-Josephkerk worden bezocht waar titularis Gemma Coebergh het Adema-orgel (1906, 31/IIP) zal introduceren en bespelen. Op de andere locaties geven achtereenvolgens Willem Jan Cevaal, Gonny van der Maten en Junko Sakakibara een inleiding over kerk en orgel, gevolgd door een kort concert.

 

De bus vertrekt om 9.30 uur vanuit Oegstgeest en om 10.15 uur vanaf station Haarlem Centraal.  Om 17.00 uur vertrekt de bus weer naar de opstaplocaties. De kosten van deelname bedragen € 50 (inclusief koffie, lunch en borrel).

 

Meer info en aanmelden

www.orgelzhwest.nl

 

Foto: Adema-orgel Sint-Josephkerk Haarlem | © 2015 fotografie Gérard van Betlehem