4-8 mei | Vijfdaags orgelfestival Friesland

Text Example

advertentieHet Prins Claus Conservatorium Groningen – onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen – organiseert van 4 tot en met 8 mei een orgelfestival in Friesland. Centraal staat de historische uitvoeringspraktijk op drie historische orgels in Friesland: die in de Grote kerk in Leeuwarden, de Hervormde kerk in Blessum en de Sint Salviuskerk in Dronrijp.

Het thema van het festival is muziek uit de Nederlandse en Noord-Duitse Renaissance, Vroegbarok, Bach en Mendelssohn. Dr. Pieter Dirksen, Theo Jellema en Wolfgang Zerer verzorgen de concerten, masterclasses, excursies en lezingen.

Pieter Dirksen is organist, klavecinist en musicoloog. Hij is verantwoordelijk voor de meest toonaangevende recente uitgaven van 16e- en 17e-eeuwse klaviermuziek, waaronder de werken van Sweelinck. Theo Jellema is docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en organist van de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden, waar hij ondermeer het complete orgeloeuvre van Bach en Messiaen uitvoerde. Wolfgang Zerer is docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg en interpreet met een grote reputatie.

Deelname kost 295 euro (inclusief lessen, concerten, excursies, studietijd en vervoer tussen de leslocaties; exclusief reiskosten naar Leeuwarden, overnachtingen, ontbijt, lunch en diner).

Aanmelden via www.hanze.nl/prinsclausconservatorium . Meer informatie: 050-5951329 (Wikje de Jong) of w.t.de.jong@pl.hanze.nl

Download hier de flyer van het festival

Klik hier om de folder te downloaden

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 foto: Ad Fahner