40 jaar Kerkconcerten Heerenveen

Het orgel in Trinitas

Veertig jaar geleden werd op initiatief van Hans van Meurs en Johan G. Koers de commissie Kerkconcerten Heerenveen opgericht. Dit jubileum vormt de aanleiding voor een aantal speciale concerten.

Text Example

advertentie 

Reil-orgel

De teller staat in Heerenveen inmiddels op meer dan 260 concerten. Gerenommeerde koren en organisten gaven acte de présence. Centraal bij de concerten staat het Reil-orgel (1959), dat tot 2011 in de Kruiskerk stond. In 2012 heeft Reil het instrument volledig gerestaureerd en herplaatst in het nieuwe kerkelijk centrum Trinitas. Ook tijdens de jubileumserie zal dit orgel een belangrijke plaats innemen.

 

Openingsconcert

Het openingsconcert zal op zondag 16 februari worden verzorgd door Jochem Schuurman. Hij zal zich in Heerenveen laten horen met een Bach-programma, waarbij onder andere het Pièce d’Orgue en de Partite diverse sopra ‘Sei gegrüsset’ op de lessenaar zullen staan. Dit concert begint om 15.30 uur.

 

Jubileumviering

De feestelijke viering van het jubileum van Kerkconcerten Heerenveen zal plaatsvinden op zondag 23 maart. Organist Dirk S. Donker en het kamerkoor Lyts Vokaal onder leiding van Pauli Yap voeren dan muziek uit van onder meer Nikolaus Bruhns, Joseph Rheinberger, Charles Villiers Stanford en Herbert Howells. Ook dit concert begint om 15.30 uur.

 

Zie ook

Mogelijk weer orgelconcerten op Reil-orgel Heerenveen

 

© 2014 fotografie www.orgelfoto.nl