Aart de Kort – Vocale Kerkmuziek

Aart de Kort Vocale Kerkmuziek

De Stichting Nieuwe Kerkmuziek (SNK) ‘wil, over kerkelijke en muzikale grenzen heen, een ondersteunende en stimulerende functie vervullen voor hedendaagse (vooral vocale) kerkmuziek uit Nederland en Vlaanderen, en bijdragen aan haar ontwikkeling. ’

Text Example

advertentie 

Mooi gesproken! En hoe doet zij dat dan? Evenementen organiseren, een website in het leven houden… én cd’s uitbrengen. Want, praten en schrijven over muziek, zijn twee dingen, luisteren naar muziek is een derde, misschien wel eerste ding! Daarom maakt de stichting ook eigen cd-producties. Van werk van Dirk Zwart, Kees van Eersel, Daniël Rouwkema, Jaco van Leeuwen en Richard Vos.

 

En nu dan een zesde in de reeks; met koormuziek van de Rotterdamse kathedraalorganist en componist Aart de Kort. De cd bevat bewerkingen van kerstliederen, een Magnificat, een Kyrie en een Gloria, een bewerking van Psalm 149 en onder andere ‘I wonder as I wander’ en een ‘Notre Père’, beide voor solostem en orgel. De cd werd opgenomen in de Kathedraal van de H.H. Laurentius en Elisabeth in Rotterdam. ‘De Kort schrijft hoogst originele muziek en is een tovenaar met akkoorden. Hoorbare inspiratiebronnen zijn 20-eeuwse Franse en Engelse koormuziek en jazz…’, schrijft SNK er zelf over.

 

Aart de Kort – Vocale Kerkmuziek

Thuredrecht Cantorij o.l.v. Frans Huijts, Aart de Kort (orgel), Frans Huijts (bariton), Adrian Fernandes (tenor), Marjolein Kolker (sopraan)

 

Halleluja, een nieuw gezang (Psalm 149); Gij hebt de aarde verzorgd en gedrenkt (Antwoordpsalm naar Psalm 65); Notre Père; Missa Fossa Antiqua (Kyrie, Gloria); Ave Maria; Magnificat uit ‘Lydian Cantilles’; Gegroet Maria; Veni Immanuel; I wonder as I wander; Quempas; Variaties over ‘Herders, Hij is geboren‘ (orgel)

 

Label: Stichting Nieuwe Kerkmuziek
Nummer: SNK 201501
Speelduur: 55’22
Booklet: 12 pagina’s (NE)
Prijs: € 18,50 (exclusief verzendkosten)

 

Verkrijgbaar via www.kerkmuziek.nu, waar ook geluidsfragmenten te beluisteren zijn.