Albert de Klerk: Vijf Orgelimprovisaties

albert de klerk vijf orgelimprovisaties

In 1991 speelde Albert de Klerk voor het cd-label van Lindenberg een improvisatie-cd in onder de titel ‘De Vier Jaargetijden’. Vier improvisaties per jaargetijde, uiteraard op basis van passende thematiek. Vijf van deze improvisaties zijn genoteerd door Henk Veldman en bij Boeijenga Music Publications in druk verschenen. 

Text Example

advertentie 

Bewust koos Veldman voor deze selectie van vijf improvisaties waarvan ‘er een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is over de gespeelde noten, anders wordt aan het creatieve proces van de improvisator afbreuk gedaan’, zo verantwoordt hij zijn keuze in het voorwoord.

 

De uitgave kwam tot stand onder auspiciën van de Andriessen/De Klerk Stichting te Haarlem, waarvan Lourens Stuifbergen en Gemma Coebergh zorgden voor de kritische correcties, aanvullingen en registratieaanwijzingen. Die laatste zijn gebaseerd op de dispositie van het Adema-orgel in de St. Josephkerk waar De Klerk de cd (LBCD 25) destijds speelde.

 

Vijf fraaie klankschilderingen die ook nog eens een kijkje geven in de keuken van een meesterimprovisator.

 

 

Albert de Klerk

Vijf Orgelimprovisaties

uit ‘De Vier Jaargetijden’

 

De winter is vergangen; Ik wil mij gaan vertroosten; Requiem aeternam; O kom, o kom, Immanuel; Het was een Maged uitverkoren

 

Uitgave: Boeijenga Music Publications, 2014
Nummer: BE 1130 / 978-90-91559-99-0
Pagina’s: 23
Prijs: € 18,00

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]