Alexander de Bie en Iddo van der Giessen strijden om Sweelinck-Mullerprijs 2022

sweelinck
Jan Pieterszoon Sweelinck | beeld ORGELNIEUWS

Alexander de Bie en Iddo van der Giessen zijn de twee kandidaten die gaan dingen naar de Sweelinck-Mullerprijs 2022. In de finale op zaterdagavond 30 april voeren zij in het Orgelpark in Amsterdam het concertprogramma dat zij voor de prijs hebben ingediend.

Text Example

advertentieHet programma is door de jonge organisten Alexander de Bie (*2001) en Iddo van der Giessen (*1995) al eerder mondeling voor de jury toegelicht en onderbouwd. In dat gesprek met de jury moesten de beide kandidaten laten zien dat ze niet alleen een goed concertprogramma kunnen opstellen, maar ook duidelijk maken dat ze een goed ambassadeur van hun instrument kunnen zijn.

Talentvol

De Sweelinck-Mullerprijs is bedoeld voor zeer talentvolle organisten jonger dan 30 jaar. De prijs bestaat uit een geldbedrag bestemd voor verdere studie. Daarnaast wordt de winnaar in de gelegenheid gesteld een presentatieconcert te verzorgen in het kader van het Internationaal Orgelfestival Haarlem.

Finale

Aan wie op 30 april de Sweelinck-Mullerprijs 2022 wordt toegekend, beslist de jury die bestaat uit Kenneth Montgomery, Johan Luijmes en Peter Ouwerkerk.

De finale in het Orgelpark begint om 20.15 uur. Toegangskaarten à € 17,50 (€ 10,00) via orgelpark.nl.

Lees ook
Sweelinck-Mullerprijs zoekt kandidaten voor 2022