Bach in Elburg door Wim Magré

Bach Wim Magré

Geen al dan niet eigen koraalbewerkingen of een ‘alledaags’ concertprogramma, maar uitsluitend muziek van Johann Sebastian Bach. Dat koos Wim Magré voor de invulling van zijn eerste cd als titularis van het Quellhorst-orgel in de Grote- of Sint-Nicolaaskerk in Elburg.

Text Example

advertentieAl sinds zijn aanstelling als hooforganist aldaar in juli 2015 speelde hij met de gedachte om een cd op ‘zijn’ orgel op te nemen. Zijn orgelliefde deed hij als 10-jarige onder meer op tijdens concerten door Feike Asma en Piet van Egmond wanneer zij in Elburg speelden. Voor zijn eerste cd uit Elburg zocht hij het toch niet in een concertprogramma uit zijn orgeljeugd.

‘Na veel wikken en wegen’ werd het alleen Bach, zo schrijft Magré in het voorwoord van het cd-boekje. Het op deze cd verschenen resultaat werd ‘na veel studeren (geen dag zonder Bach)’ in juni 2016 opgenomen.

 


Orgelwerken – Johann Sebastian Bach

Wim Magré – Grote- of St. Nicolaaskerk Elburg

Fantasia und Fuge g-Moll BWV 542; Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659; Praeludium und Fuge e-Moll BWV 533, Triosonate IV BWV 528; Herr Gott, nun schleuß den Himmel auf BWV 617; Liebster Jesu, wir sind hier BWV 731; Fuga gigue BWV 577; Aus der Tiefe BWV 745; Passacaglia und Fuge c-Moll BWV 582

Label: Excellent Recordings
Nummer: ER 123016
Speelduur: 61’48
Booklet: 8 pagina’s (NE)
Prijs: € 16,95
Bestellen: www.wimmagre.nl