Buxtehude-Studien – Band 1

Buxtehude Studien Band 1

Het Internationale Dietrich-Buxtehude-Gesellschaft (IDBG) bracht bij uitgever Dr. J. Butz het eerste deel uit van een reeks wetenschappelijke publicaties over leven, werk en culturele context van de Lübecker organist en componist. De tweejaarlijks te verschijnen Buxtehude-Studien moeten ook informatie bieden over nieuwe projecten rondom Buxtehude.

Text Example

advertentieIn Band I van de geheel Duitstalige uitgave opent IDBG-voorzitter Ton Koopman met een artikel over Johann Gottfried Walther aan wie veel te danken is in de overlevering van de muziek van Buxtehude. Het was een van de bijdragen aan de ‘Jahrestagung van de IDBG in 2011 in Lübeck, evenals de artikelen van Matthias Schneider en Ulf Welner.

De bundel bevat verder bijdragen van Christoph Wolff (‘Passagio und Finale in de Orgelwerken Dieterich Buxtehudes’) en Albert Clement (‘Ein genial Vaterfigur für Bach: Buxtehude und seine Choralfantasie Nun freut euch, lieben Christen gmein’) die werden uitgesproken tijdens de Buxtehude-conferentie in Den Haag in november 2007.

Verder bevat de paperback kleinere artikelen van Hans Fagius, Konrad Dittrich, Arndt Schnoor en Matthias Schneider.

 


Buxtehude-Studien – Band 1 (2015)

Im Auftrag de Internationalen Dietrich-Buxtehude-Gesellschaft (IDBG)
herausgegeben von Matthias Schneider unter Mitarbeit von Jürgen Heering

Uitgave: Dr. J. Butz Musikverlag, Bonn
Nummer: BuB 18
ISBN: 798-3-928412-18-6
Pagina: 164, gebrocheerd
Prijs: € 23,00

> BESTELLEN