Carlo Curley (59) overleden

Text Example

advertentieDe Amerikaanse concertorganist Carlo Curley is zaterdag 11 augustus in zijn woonplaats Melton Mowbray in Engeland overleden. De ‘Pavarotti of the Organ’, zoals hij zichzelf afficheerde, werd 59 jaar.

Carlo Curley werd op 24 augustus 1952 geboren in een muzikale familie in de Amerikaanse staat North Carolina. Hij studeerde aan de North Carolina School of the Arts en volgde privéonderricht bij Arthur Poister en Robert Elmore. Later ging hij nog studeren bij Virgil Fox en Sir George Thalben-Ball.

Hij bouwde een carrière op als internationaal concertorganist en gaf daarnaast ook masterclasses. In de lijn van zijn leermeester Virgil Fox had hij als missie een breed publiek met het orgel bekend te maken. Op zijn concertprogramma’s stonden naast de grote klassieke orgelwerken dan ook regelmatig (eigen) transcripties en klassiek repertoire uit andere genres dan orgelmuziek.

Carlo Curley trad wereldwijd op veel belangrijke concertlocaties op, waarbij soms ook de inzet van een elektronisch orgel niet werd geschuwd. Hoewel niet exclusief aan een merk gebonden, toonde hij zich een ambassadeur voor Allen-orgels.

Van zijn spel verschenen vele cd’s en een aantal dvd’s.

© 2012 www.orgelnieuws.nl