César Franck Festival Den Haag

Text Example

advertentieOp de vrijdagen 6, 13 en 20 oktober vindt in Den Haag het Franck Festival plaats. In de Waalse Kerk en de St. Jacobuskerk zal ondermeer het integrale orgelwerk van César Franck worden gespeeld door vijf Haagse organisten.

Het festival gaat 6 oktober van start in de Waalse Kerk (Noordeinde 25) waar Gert Oost zowel het Cavaillé-Coll-orgel als een drukwindharmonium zal bespelen. Kamerkoor ‘Quod Libet’ en solisten o.l.v. Benjamin Bakker verlenen hun medewerking.

Op de vrijdagen 13 en 20 oktober zal het orgeloeuvre van Franck worden uitgevoerd op het Adema-orgel van de pas gerestaureerde St. Jacobuskerk aan de Parkstraat 65a. Uitvoerenden zijn Aart Bergwerff en Gert Oost (13 oktober), Jos Laus (13 en 20 oktober), Jan Hage en Ben van Oosten (20 oktober

De concerten beginnen om 20.15 en de toegangsprijs bedraagt per concert € 10, CJP/65+/Ooievaarspas € 8.

Ter gelegenheid van het Franck Festival brengt “Haags Orgel Kontakt” een boek uit over Franck’s orgelwerken en de interpretatie daarvan op Nederlandse orgels. Het zal worden geschreven door bestuursleden en organisten van het “HOK” en zal ingaan op de historische en muzikale context waarin het orgeloeuvre van Franck ontstond. Behalve dat het boek tal van wetenswaardigheden over de interpretatie van Franck’s muziek zal bevatten, worden de ‘HOK’ organisten in een interview aan het woord gelaten. Ook worden alle gespeelde orgelwerken besproken. Het ruim geïllustreerde boek gaat meer dan 100 pagina’s bevatten en zal tijdens het festival te koop zijn.

Meer informatie over het festival is te vinden op de site van het HOK

http://www.haagsorgelkontakt.nl/

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 banner www.gerardvanbetlehem.nl