Charles de Wolff overleden

Text Example

advertentieOp vrijdag 25 november werd bekend dat organist en dirigent Charles de Wolff is overleden. Hij werd 79 jaar.

Charles de Wolff werd in 1932 in Onstwedde geboren. Hij studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam bij Stoffel van Viegen, George Stam en Anthon van der Horst. In 1953 besloot hij daar zijn orgelstudie met een onderscheiding voor vituositeit. Een jaar later kreeg hij de Prix d’Excellence na een studie bij Jeanne Demessieux in Parijs.

Als organist vertolkte hij de werken van grote componisten; niet alleen tijdens concerten in Nederland en daarbuiten, maar ook op grammofoonplaten en cd’s, onder meer met werken van zijn leermeester Anthon van der Horst.

In 1965 werd De Wolff dirigent van de Nederlandse Bachvereniging, waarmee hij de jaarlijkse uitvoering van de Mattheus Passion van Bach in de Grote Kerk in Naarden verzorgde. In 1983 richtte hij het Bachkoor Holland op, waarmee hij tot 2003 zou optreden. Daarnaast was hij van de jaren 60 tot 1989 als dirigent verbonden aan het Noordelijk Filharmonisch Orkest, het na de fusie met het Frysk Orkest ontstane Noord-Nederlands Orkest.

Lees en luister meer:

http://orgelconcerten.ncrv.nl/organist/charles-wolff

© 2011 www.orgelnieuws.nl