Christiaan Ingelse presenteert laatste deel orgelmethode

Text Example

advertentieOp zaterdag 24 september wordt in de Goudse St. Jan het zesde deel van de orgelmethode ‘Organo Pleno’ van Christiaan Ingelse gepresenteerd. Ingelse presenteert het laatste deel van de methode tijdens een middagconcert met een aantal van zijn leerlingen.

Zij brengen meerdere stukken uit de laatste drie delen van ‘Organo Pleno’ ten gehore en daarnaast ook nog twee grotere composities van Christiaan Ingelse: zijn Psalm 51 (door Gerda Budding) zijn monumentale Fantasie en Fuga over Psalm 33, gespeeld door hemzelf. Na afloop zal de lesmethode ‘Organo Pleno’ worden gepresenteerd.

Met ‘Organo Pleno’ wil Ingelse een methode bieden waamee de toekomstige organist leert niet alleen de muzikale en technische aspecten van het orgelspel onder de knie te krijgen, maar hij of zij wordt ook met de kunst van het registreren vertrouwd gemaakt. Daarnaast wordt muziektheoretische kennis direct in praktijk gebracht.

Het presentatieconcert maakt deel uit van een orgeltocht die die dag wordt georganiseerd door de Orgelkring Hollandse IJssel . Het concert in Gouda is tevens het slotconcert tocht, waarin Christiaan Ingelse concerteert in de Hervormde Kerk van Berkenwoude, (aanvang 10.30 uur) en de Hervormde Kerk te Stolwijk (aanvang 13.30 uur). Het concert in de Goudse Sint-Janskerk begint om 16.00 uur. Dit concert is gratis toegankelijk.

Zie ook

Interview op www.orgelnieuws.nl met Christiaan Ingelse bij het verschijnen van het eerste deel van ‘Organo Pleno‘

‘Een kerkorganist moet handig zijn’

© 2011 www.orgelnieuws.nl