Concours voor amateurorganisten op koororgel Joriskerk Amersfoort

© foto ORGELNIEUWS

Op 23 september 2023 vindt in de Sint-Joriskerk te Amersfoort een orgelconcours voor amateurorganisten plaats. De wedstrijd wordt gespeeld op het vorig jaar voltooide Metzler/Edskes-koororgel.

Text Example

advertentieHet concours biedt ruimte aan maximaal twaalf deelnemers. De jury wordt gevormd door Bas de Vroome en Jaco van Leeuwen.

De kandidaten spelen als verplicht werk de Fantasie uit Das Holsteinische Orgelbuch van Hans Friedrich Micheelsen of de Fantasia con immitazione BWV 563 van Johann Sebastian Bach. Daarnaast moeten zij een vrij werk spelen. Valt de keuze voor het verplichte werk op Micheelsen, dan moet het vrije werk gecomponeerd zijn voor het jaar 1750. Naast Bach moet een vrij werk uit de 20e of 21e eeuw worden geselecteerd, passend bij het koororgel. De totale speeltijd is maximaal vijftien minuten.

De winnaar van de eerste prijs krijgt een geldbedrag van 150 euro en een uitnodiging voor een gezamenlijk concert met Rien Donkersloot in de Sint-Joriskerk in 2024. De tweede prijs is een bedrag van 75 euro.

Inschrijven kost 30 euro en kan via info@orgelconcertenjoriskerk.nl, waar ook meer informatie te verkrijgen is. Deelnemers hebben voorafgaand aan het concours anderhalf uur studietijd en zeven minuten inspeeltijd in de vroege ochtend van de concoursdag.

Het orgelconcours op zaterdag 23 september begint om 11.00 uur. De kerk is vrij toegankelijk. De prijsuitreiking wordt rond half vier verwacht.

Lees ook
Koororgel Joriskerk Amersfoort wordt opnieuw uitgebreid