Daniel Hyde opvolger John Scott in St Thomas Fifth Avenue

De Britse organist en dirigent Daniel Hyde volgt John Scott op als organist en Director of Music van Saint Thomas Church, Fifth Avenue, New York. Dat maakte de kerk zondag 7 februari bekend.

Text Example

advertentieDaniel Hyde wordt daarmee de 22e die deze functie in de prestigieuze New Yorkse kerk gaat vervullen. Saint Thomas Church maakt deel uit van de anglicaanse Episcopal Church in de Verenigde Staten en heeft een koorpraktijk die sterk geworteld is in de Engelse traditie. De vacature ontstond na het plotselinge overlijden van John Scott op 12 augustus 2015.

Daniel Hyde is sinds 2009 verbonden aan Magdelen College in Oxford als Informator Choristarum en organist. Daarnaast doceert hij ook aan de muziekfaculteit van de Universiteit van Oxford. Daarvoor was hij Director of Music van Jesus College in Cambridge. Daarvoor was Hyde onder meer organ scholar van Durham Cathedral en King’s College Cambridge en assistent organist van Perth Cathedral in het westen van Australië. Daniel Hyde treedt op als internationaal concertorganist en begeleider en dirigent van koren en orkesten als The Academy of St Martin in the Fields en The Orchestra of the Age of Enlightenment.

Als organist krijgt Hyde in Saint Thomas Church de beschikking over een 32 stemmen tellend orgel van Taylor & Boody, in de stijl van de Nederlandse en Noord-Duitse orgelbouw van de zeventiende en achttiende eeuw. Het huidige 112 stemmen tellende hoofdorgel zal in de loop van dit jaar plaatsmaken voor een nieuw instrument van Dobson Pipe Organ Builders. Het orgel krijgt 102 registers. Het ontwerp kwam in nauw overleg met John Scott tot stand.

www.danielhyde.co.uk

www.saintthomaschurch.org