Organist John Scott (59) overleden

John Scott, organist en Director of Music van Saint Thomas Church in New York, is woensdag 12 augustus plotseling overleden aan een hartstilstand. Dat maakt de kerk bekend op haar website.

Text Example

advertentieScott was juist teruggekeerd van een tournee door Europa waarna hij zich de volgende dag niet goed voelde en een hartstilstand kreeg. Scott overleed 12 augustus in het Roosevelt Ziekenhuis in New York in het bijzijn van zijn vrouw Lily die in verwachting is van hun eerste kind.

John Scott was sinds 2004 verbonden aan Saint Thomas Church, Fifth Avenue. Daarvoor was hij 26 jaar actief als organist en later ook Director of Music van Saint Paul’s Cathedral in Londen. De eerste jaren daarvan combineerde hij dat met het organistschap van Southwark Cathedral, eveneens in de Britse hoofdstad. Zijn muzikale educatie ontving hij onder meer aan St. John’s College in Cambridge.

Naast zijn aanstellingen als kerkmusicus had Scott een internationale carrière als concertorganist. Hij bracht een groot aantal opnamen uit: zowel van zijn spel als met de koren van St. Paul’s Cathedral en St. Thomas Church.

Naast zijn vrouw en twee zussen laat Scott een zoon en dochter uit een eerder huwelijk achter. John Scott werd 59 jaar.

 

 

© 2015 beeld Ad Fahner, Sneek 27 juli 2015

5 Comments

  1. Evenals velen anderen zijn mijn vrouw en ik geschokt door dit bericht van overlijden. We herinneren hem nog zo goed bij een kerkdienst in de St. Paul waar hij als dirigent het koor leidde, maar ook door zijn medewerking aan The Cambridge Singers. Zo begeleidde hij de compositie van John Rutter (Eternal God) opgenomen op de cd Sing, ye Heavens (track 20). Een lied dat zo fraai is vertaald door Sytze de Vries: Is niet de muziek door U aan ons gegeven. Eindigend met het couplet… en uw muziek mij opneemt in uw licht. We gedenken John Scott met veel luisterrijke gedachten, mede door hem vertolkt en tot klinken gebracht.

  2. Een verschrikkelijk gemis. John Scott was voor mij één van de toporganisten. Ik heb zeer goede herinneringen aan de concerten door hem gegeven in Gouda, Rotterdam en Haarlem. Ik heb een aantal cd’s van hem, zowel als organist als dirigent van het Choir of St.-Paul’s Cathedral. Ik koester ze vanwege het geweldige spel en muzikale kwaliteiten. Een vakman die we node zullen missen.

  3. ..mogen zijn werken hem navolgen..?? Ongetwijfeld goed bedoeld, maar dat zou ik toch anders hebben omschreven 😉

  4. Dit bericht komt binnen als een grote schok. Een groot organist en koorleider is heengegaan. Zijn werk in de St. Paul’s Cathedral en in St. Thomas 5th Avenue New York (waar hij niet alleen het koor van jongens en mannen op grote hoogte bracht, maar ook het project van de nieuwbouw van een orgel van 102 stemmen begeleidde) alsmede zijn verdiensten als concertorganist dwingen diep respect af. Moge hij rusten in vrede en mogen zijn werken hem navolgen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.